ایمپلنت بهترین جانشین دندان
97/04/17بازسازی استخوان فک برای درمان ایمپلنت
97/04/17عدم توجه پس از ایمپلنت دندان می تواند کل درمان کاشت ایمپلنت دندان را با شکست مواجه سازد یا آن که بیمار احساس نماید صرف هزینه و وقت فراوان ، بیهوده بوده است !
به همین جهت برای دندانپزشکان داشتن دانش روز و مهارت کافی در کاشت ایمپلنت دندانی ، الزامی است که بتوانند بیمار را با شرایط درست و با در نظر گرفتن امکانات خود برگزینند و همچنین مواد عالی و وسایل لازم برای ایمپلنت دندان را در کلینیک فراهم سازند .
با رعایت چند نکته به ظاهر خیلی ساده می توانید تا حد بسیار زیادی عوارض ناشی از ایمپلنت های دندانی را به وضوح کاهش دهید . در نظر داشته باشید آنچه در ادامه خواهید خواند در جهت کاهش عوارض ایمپلنت ها بصورت کلی می باشد و هر بیمار با هر شرایطی نمی تواند از این الگو طبعیت کند و بهترین راه کاهش عوارض استفاده از مشاوره دندانپزشک میباشد .
معمولا خونریزی پس از جراحی ایمپلنت دندانی پس از 10 دقیقه از بین می رود و به خوبی با اعمال فشار و کمپرس آب سرد و بخیه قابل کنترل است . ترشح بزاق بیشتر و با رنگ صورتی کمرنگ و خونابه کاملا عادی است و نباید با خونریزی که کاملا تیره و همراه با لخته است اشتباه گرفته شود .
مواردی نیز پس از تحویل روکش و یا بریج (پروتز ایمپلنت) ممکن است پیش آیند که حتما باید دندانپزشک را در جریان قرار دهید :
از آن جمله عبارتند از :
خارج شدن روکش ایمپلنت :
از آنجایی که روکش ایمپلنت تا حدودا یکسال با چسب موقت چسبانده می شود ، این اتفاق ممکن است بیافتد که با مراجعه به دندانپزشک خود ، و بدون هزینه برای شما مجددا چسبانده می شود، در این مرحله در صورتی که پزشک تشخیص بدهد که همه شرایط استاندارد فراهم می باشد بنابه تشخیص خود با چسب دائم چسبانده می شود.
لق شدن روکش ایمپلنت :
در برخی موارد که فشار در برخی نواحی دهان بیشتر از حد معمول باشد ، احتمال دارد که روکش ایمپلنت لق شود که البته این لق شدگی در اثر شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت می باشد و حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا روکش را خارج کرده، فشار احتمالی در ناحیه را حذف، و مجددا با چسب موقت چسبانده شود. یکی از دلایلی که از چسب موقت استقاده می شود همین موضوع لق شدگی پیچ و روکش ایمپلنت می باشد که دندانپزشک باید بتواند روکش را جدا کند تا مجددا پیچ را سفت نماید.
شکستگی پروتز ایمپلنت :
این اتفاق زمانی می افتد که فشار یا لود زیاد از حد ( دندان قروچه ) به روکش وارد شود و یا سنگ یا غذای سفتی ناگهانی و ناخودآگاه روی ایمپلنت قرار بگیرد . که معمولا با درد همراه است و احتمال شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت نیز بعضا وجود دارد. در این موارد باید به دندانپزشک مراجعه نمائید تا در صورت امکان پروتز شما خارج گردیده و تعویض شود.
شکستگی بدنه ایمپلنت :
این یک اتفاق بسیار نادر و جبران ناپذیر پس از درمان می باشد که معمولا بر اثر فشار بیش از حد و یا پروتز نامناسب دندان که فشارها را از مرکز ایمپلنت به اطراف منتقل کند ایجاد می شود . معمولا در این حالت درمانی جز خارج کردن ایمپلنت توسط جراحی مخصوص و کاشت مجدد ایمپلنت در ناحیه وجود ندارد . لذا در صورتی که ایمپلنت دندانی شما در دهان ، دچار دردهای مکرر و یا ناراحتی زیاد هنگام جویدن دارد، حتما به پزشک خود مراجعه کنید .