آیا باید از بریس های اینویزیلاین هنگام خواب استفاده کرد؟
1/06/15عفونت دندان در بارداری
1/11/04اگرچه بریس های ارتودنسی دندان با فناوری مدرن ساخته شده اند و استحکام زیادی دارند، اما احتمال آسیب دیدن و شکسته شدن آن ها همچنان وجود دارد. بنابراین شما باید در طول مدت زمان ارتودنسی حتما از بریس های (سیم و براکت و …) خود مراقبت کنید.
یکی از اصول مراقبتی از بریس ها و کلا وسایل ارتودنسی دندان اجتناب از مصرف برخی مواد غذایی و خوراکی ها است.
از آدامس شکلات کش دار، گز، سوهان، ته دیگ، نان ساندویچی استفاده نفرمائید. غذا و میوه را به قطعات کوچک قسمت کرده و آنها را، روی دندان های عقب قرار دهید. از گاز زدن غذا و میوه، پیتزا، ساندویچ، نان خشک یا تست شده، سیب، خیار، بلال، توسط دندان های جلو و پائین خودداری فرمائید.
فردی که تحت درمان های ارتودنسی دندان قرار می گیرد ، با محدودیت ها و ممنوعیت های غذایی مواجه می شود که این محدودیت ها و ممنوعیت ها عبارتند از:
-
اجتناب از خوردن غذاهای سفت
غذاهای سفت از جمله تنقلاتی مانند آجیل و خشکبار، ته دیگ، نان بسیار خشک و سفت، پیتزا، یخ، ذرت بو داده، بلال و گوشت های سفت و خشک، نان های برشته، میوه و سبزیجات خام و سفت و …. در دوران درمان مضر بوده و فرد باید از خوردن آن ها به شدت خودداری کند، چرا که این گونه مواد می توانند موجب آسیب رسیدن بریس، براکت، سیم های ارتودنسی و همچنین آسیب دندان ها شوند و در درمان اختلالاتی ایجاد کنند.
-
اجتناب از خوردن غذاهای چسبنده
غذاها و مواد خوراکی چسبنده مانند شیرینی مربایی، گز، پفک، سوهان، آدامس، شکلات تافی و … در دوران ارتودنسی مضر و ممنوع بوده و فرد باید از خوردن آن ها بپرهیزد.
-
کاهش مصرف شیرینی جات
مصرف بیش از حد شیرینی جات از جمله شکلات های کاکائویی و شیرینی لابه لای دندان ها، براکت ها، سیم ها و بریس های ارتودنسی نفوذ یافته و می تواند منجر به پوسیدگی دندان ها شود. در نتیجه در این دوران بهتر است، تا حد امکان میزان مصرف این مواد خوراکی را کاهش داد.
-
مصرف غذاهای نرم
مصرف غذاهای نرم از جمله سوپ، آش، نان های نرم، برنج شفته و نرم، میوه به صورت پوره، هندوانه، طالبی، انگور، موز، ژله، کره، کره بادام زمینی، ماکارونی، نودل، غذاهای دریایی از جمله ماهی های بدون خار، میگو، لبنیات (ماست، شیر، بستنی) و …. در دوران ارتودنسی به شدت مفید بوده و پیشنهاد می شود حتما به منظور تامین ویتامین و مواد ضروری بدن، رشد استخوان ها، بهبود و ترمیم بافت های دهان، استحکام دندان ها، تمامی این مواد در برنامه غذایی قرار داده شوند.
تغذیه در زمان ارتودنسی دندان (لیست غذاهای نرم و مناسب برای ارتودنسی)
علاوه بر اینکه باید موارد ذکر شده در بالا را به کلی کنار گذاشته یا با احتیاط و مطابق دستور مصرف کنید، در زمان ارتودنسی دندان شما باید لیستی از غذاهای نرم را میل کنید. این غذاها نه تنها باعث رسیدن مواد مغذی به بدن می شوند بلکه باعث بهبود کیفیت بریس ها و همچنین سهولت در رسیدگی به بهداشت دهان و دندان نیز می شوند. هر متخصص ارتودنسی معمولا خوردن موارد زیر را به مراجعان وبیمارانش توصیه می کند:
- ذرت بو داده بدون پوسته (فقط بخش نرم ذرت که به صورت مجزا به فروش میرسد)
- انگور بدون هسته
- پرتقال
- توت فرنگی و سایر میوه های خانواده بری
- کلوچه، کراکر یا کوکی های سبک و نرم
- انواع پنیر نرم
- کره بادام زمینی
- نودل نرم با آب زیاد و گوشت له شده مرغ
- راویولی
- اسموتی و شیک
- ماست، پودینگ و بستنی
- آووکادو رسیده
- سوپ های صاف یا سوپ هایی که تکه های خیلی نرم دارند (اصولا سوپ ها جزء غذاهای نرم و آبکی هستند و بسیار مقوی اند. انواع سوپ برای مصرف در طول درمان ارتودنسی مفیدند)
- پوره سیب زمینی، یا یک سیب زمینی پخته نرم بدون پوست
- میوه های پخته شده مانند سس سیب
- میوه های رسیده مانند موز یا هلو بدون پوست
- سبزیجات پوست کنده، پخته شده تا نرم
- بلغور جو دوسر و سایر غلات داغ
- پاستا پخته شده تا خیلی نرم
- نان نرم بدون غلات کامل
- دسرهای ژله ای (جزء خوراکی ها و غذاهای نرم جانبی)