طول درمان ارتودنسی چقدر است؟
97/06/20آیا لمینت دندان باعث پوسیدگی دندان می شود؟
97/06/27با خبرهایی که از اطرافمان می شنویم، حتما چیزهایی زیادی درباره دندانپزشکی، خصوصا ارتودنسی به گوشمان می خورد.
برخی از این خبرهایی که می شنویم درباره انتظاراتیست که از روند انجام ارتودنسی می رود. و متاسفانه، بسیاری از این داستان ها و باورها دلایلی هستند که مردم را از مراقبت های دهانی منع کنند.
باورها و داستان های غلط درباره ارتودنسی
اولین باور غلط : درمان ارتودنسی فقط برای نوجوانان است
به گفته انجمن ارتودنسی آمریکا، بزرگسالانی که درمان ارتودنسی انجام دادند، تعداد بیشتری دارند.
در واقع از هر 5 بیمار یک نفر از آن ها بالای 21 سال بوده که ارتودنسی کرده است. بیش از 1.5میلیون بزرگسال هستند که توسط متخصص ارتودنسی درمان آن را انجام داده اند. بخاطر همین در صورتی که یک بزرگسال هستید و می خواهید ارتودنسی کنید، باید مطمئن شوید که تنها نیستید. حدود 30درصد از آن هایی که ارتودنسی می کنند، بزرگسالان هستند.
دومین باور غلط : درمان ارتودنسی سال های بسیاری طول می کشد
با پیشرفت هایی که در تکنولوژی شده، درمان ارتودنسی هم تحت تاثیر بوده و روی طول درمان آن تاثیر گذاشته است. نه تنها زمانی که برای دوره درمان ارتودنسی گذاشته می شود، کوتاه تر شده، حتی با پیشرفت های انجام شده، خیلی راحت تر هم شده است. تقریبا بیمار فقط یکی دوسال این ارتودنسی را به همراه دارد.
سومین باور غلط : فقط باید ارتودنسی سنتی یا فلزی کرد
امروزه بریس های فلزی نه تنها بهترین گزینه برای درمان هستند، بلکه انواع دیگری دارند که بیمار می تواند آن ها را نیز انجام دهد؛ البته به تشخیص متخصص ارتودنسی :
- روش Incognito یا بریس های لینگوال که پشت دندان ها قرار می گیرند
- روش Invisalign یا الاینرهای شفاف
- بریس های سرامیک که نسبت به بریس های فلزی کمتر قابل دیدن هستند
چهارمین باور غلط : دندانپزشک عمومی به ارتودنسی دندان توصیه می کند، پس حتما آن ها هم ارتودنتیست هستند
ممکن است درباره آن هایی که ارتودنسی کردند شنیده باشید، یا حتی درباره برخی دندانپزشک ها که کار ارتودنسی کرده باشند.
با این وجود این حقیقت این است که ارتودنتیست ها دندانپزشک هستند، اما همه دندانپزشک ها ارتودنتیست نیستند. در واقع، تنها 6درصد دندانپزشکان هستند که این کار تخصصی را با موفقیت انجام می دهند چون نیاز به 2 الی 3 سال دوره های تخصصی در دانشگاه دارند.
ارتودنتیست به عنوان یک دندانپزشک دوره های تخصصی را می گذراند و تخصصش در این رشته را پیشرفت می دهد.
پنجمین باور غلط : بعد از درست کردن دندان ها نیازی به ملاقات های مکرر و مرتب نیست
این درست است که پیشرفت های تکنولوژی در ارتودنسی های امروزی به ملاقات های کمتری نیاز دارند. اما این درست نیست که می توان تا یک سال می توان ارتودنسی کرد و بعد آن را برداشت.
اشتباه نکنید، ویزیت های نزد دندانپزشک بخشی مهم از برنامه درمانی می باشد. ارتودنتیست باید از پروسه درمانی تان مطمئن باشد و آن را چک کند. این ملاقات ها ممکن است به سیم های جدید، الاستیک های اضافه (در برخی موارد)برای بایت درست، یا حتی وصل براکت های اضافه نیاز داشته باشد.
ششمین باور غلط : با ارتودنسی دندان هیچ چیزی نمی توان خورد
کاملا درست که خوردن یکسری غذاها احتمال شکستن سیم ها یا براکت ها را زیاد می کنند. اما اینکه هیچ چیزی دیگر نتوان خورد هم خیلی دور از واقعیت است. غذاهای زیادی هست که می توان زمان ارتودنسی خورد. پس در رابطه با اینکه ممکن است دیگر نتوانید مثل قبل همه چیز نخورید، نگران نشوید، فقط باید نکاتی را در رابطه با آن ها رعایت کنید. مثلا چند وقتی باید جویدن آدامس های بادکنکی را فراموش کنید.
هفتمین باور غلط : ارتودنسی خیلی درد دارد
درست است که فشار زیادی به دندان ها وارد می شود، اما به هر حال در آخر دندان هایی صاف و یکدست به شما می دهد. معمولا هفته اول که ارتودنسی انجام می شود، درد دارید، بعد از 2 الی 4 روز متخصص ارتودنسی بریس ها را تنظیم می کند.
با این وجود این ناراحتی معمولا خفیف است، اغلب هم موقع فشار دندان ها روی هم این درد را بیشتر می کند.