بخش تخصصی ایمپلنت و جراحی لثه

 


بخش ایمپلنت و جراحی لثه دارای اتاق جراحی مجهز به ساکشن مرکزی ، تجهیزات استریل ، دستگاه پیزوسرجری ، جهت انجام جراحی های پیشرفته سینوس و ایمپلنت و جراحی های استخوان ، تجهیزات جراحی ایمپلنت و ... می باشد .

درمان های جراحی لثه و ایمپلنت در صورت تمایل توسط متخصص در مجهزترین کلینیک دندانپزشکی انجام می شود .

  ایمپلنت دندان چیست ؟

جایگزین کردن دندان های از دست رفته به نحوی که بتوانند همانند دندان های طبیعی عمل کنند ، از آرزوهای دیرین بشر بوده است که ایمپلنت این امکان را فراهم کرده است .

 

 

 


   از انواع ایمپلنت دندان چه می دانید ؟

اجزای ایمپلنت دندان شامل دو بخش فیکسچر یا پایه و اباتمنت می باشند . فیکسچر سازه ای از جنس تیتانیوم می باشد که در داخل استخوان قرار می گیرد .

اباتمنت سازه ای از جنس تیتانیوم می باشد که روی فیکسچر سوار شده و پیچ می گردد و روکش روی آن قرار می گیرد .

بسته به کارخانه سازنده ایمپلنت ، سطح ، شکل و طراحی فیکسچرها متفاوت است که دارای قیمت های متفاوتی می باشد و بنا به صلاحدید پزشک ، در جاهای مختلف کاربرد دارد که البته گفتنی است کیفیت قطعات همه کارخانه های معتبر به علت الزام استانداردهای بالا ، مطلوب می باشد .


   روکش ایمپلنت ها به چند صورت یافت می شوند ؟

روکش ایمپلنت ها به دو صورت چسبی و پیچی بر روی اباتمنت سوار می شوند . در نوع چسبی به وسیله چسب های مخصوص ، روکش به روی اباتمنت سوار می گردد . در نوع پیچی به جای چسب روکش ، پیچ به اباتمنت اتصال پیدا می کند . هر دو نوع دارای معایب و مزایایی می باشند .

 

 


   مزایا و معایب روکش های چسبی :

از مزایای روکش های چسبی ، زیبایی بیشتر و راحت تر بودن درمان را می توان نام برد . اما در جاهایی که فضا کم است به علت کوتاه بودن طول اباتمنت ، امکان افتادن روکش به طور مرتب وجود دارد و باید از روکش های پیچ شونده استفاده گردد . همچنین در مواردی که ضخامت لثه زیاد می باشد ، امکان دارد چسب به زیر لثه نفوذ کرده و باعث آسیب به ایمپلنت گردد .

 

 


   مزایا و معایب روکش های پیچ شونده :

از مزایای روکش های پیچ شونده ، عدم استفاده از چسب و عدم تحریک لثه می باشد . از معایب آن ، زیبایی کمتر به علت وجود یک سوراخ و پیچ در روی روکش است که البته با مواد همرنگ پوشانده می شود ، ولی به هر حال زیبایی کمتری حاصل می گردد .

همچنین تکنیک کاربرد آن مشکل تر بوده و استفاده از آن مخصوصا در جاهایی که چند دندان به صورت پیوسته جایگزین می شوند ، منوط به وجود استخوان کافی و قرار دادن ایمپلنت ها در موقعیت مناسب می باشد . روکش ایمپلنت ها هم می تواند از جنس PFM یا ترکیب فلز و پرسلن و روکش های زیرکونیا ( بدون فلز ) باشد که به جهت تامین زیبایی بیشتر استفاده می شود .


   چه مواردی باعث منع انجام درمان ایمپلنت می شود ؟

در بیماری های سیستمیک مثل دیابت در صورت کنترل مانعی وجود ندارد و در بیماری های سیستمیک دیگر نظیر بیماری های قلبی ، و یا سرطان ها با مشاوره پزشک مربوط قابل انجام می باشد . در صورت تجویز داروهای تزریقی پوکی استخوان یا دوز زیاد ، منع درمان وجود دارد ؛ حتی بعد از قطع دارو با توجه به نیمه عمر زیاد این داروهای تزریقی .

در صورت استعمال زیاد دخانیات ، به صورت سنگین ، بیشتر از 10 تا 15 عدد در روز ، ریسک عدم موفقیت درمان بالا می رود .

در صورت تجویز داروهای ضد انعقاد خون ، باید چند روز قبل از جراحی ، با نظر پزشک دارو قطع گردد .


   آیا ایمپلنت ممکن است پس بزند ؟

جنس ایمپلنت از فلزی به نام تیتانیوم می باشد که زنگ نمی زند ، و پوسیده نمی شود و با بدن انسان کاملا تطابق دارد . موفقیت درمان یا شکست ( پس زدن ) ، مربوط به از دست رفتن بافت استخوان اطراف ایمپلنت ، لقی آن ، یکپارچه نشدن ایمپلنت با استخوان ، عدم وجود استخوان کافی ، عدم وجود لثه چسبنده کافی ، عفونت ایمپلنت در اثر رعایت نکردن بهداشت و عفونت محل ایمپلنت بعد از جراحی به دید پزشک ، و نیاز های زیبایی بیمار .

 


     جراحی افزایش طول تاج یا Crown Length چیست؟

زمانی که پوسیدگی یا شکستگی به بافت های زیر لبه لثه رفته باشد و در مواردی که طول دندان کوتاه باشد ، جهت انجام درمان مناسب ترمیم یا روکش این جراحی تجویز می گردد . در این جراحی ، لبه شکستگی یا پوسیدگی بعد از برداشت به میزان مناسب از لبه استخوان قرار می گیرد، در صورت عدم انجام این درمان در مواردی که نیاز باشد، ترمیم یا روکش به مقدار زیادتری در زیر لثه نفوذ کرده و باعث ایجاد بیماری لثه می گردد.

 


  پیوند استخوان چیست ؟

در مواردی که ضخامت یا ارتفاع استخوان معمولا در اثر طولانی شدن مدت بی دندانی محل ایمپلنت کافی نمی باشد ، نیاز به عمل پیوند استخوان و بازسازی استخوان از دست رفته جهت ماندگاری ایمپلنت می باشد که این جراحی را در موارد بسیاری می توان حین جراحی کاشت فیکسچر یا پایه ایمپلنت انجام داد . بازسازی در موارد خفیف تر توسط پودر استخوان و غشا یا مواد مصنوعی و در موارد شدیدتر نیاز به پیوند استخوان بیمار از جاهای دیگر مثل فک ، پا ، دنده و نصب آن در محل ایمپلنت می باشد . پیوند استخوان به منظور بازسازی استخوان تخریب شده دندان به علت بیماری پریودنتال است . پیوند استخوان زمینه را برای رشد مجدد استخوان و بازگرداندن ثبات به آن‌ها فراهم می‌کند .


  عمل سینوس لیفت چیست ؟

در بیشتر موارد با طولانی شدن مدت بی دندانی ، حفرات سینوس که حفراتی تو خالی در استخوان بالای دندان ها می باشد، وسیع می گردند . از طرفی استخوان روی فک تحلیل می رود ، همچنین ممکن است فاصله لبه استخوان با کف سینوس به صورت ژنتیکی کم باشد که خطرات سینوس را به همراه دارد . در این گونه موارد ارتفاع لازم جهت گذاشتن فیکسچر مناسب موجود نمی باشد .

در چنین مواردی توسط تکنیک های خاص جراحی به نام سینوس لیفت یا sinus lift که می تواند بسته یا باز باشد و توسط ابزارها و دستگاه های خاص مثل پیزوسرجری ( در جراحی باز ) ، غشا کف سینوس بالا برده می شود تا نوک ایمپلنت وارد حفره سینوس نگردد . در بیشتر موارد این جراحی را می توان حین جراحی کار گذاشتن فیکسچر ایمپلنت انجام داد .


     دستگاه پیزوسرجری :

دستگاهی جدید که در جراحی های پیشرفته سینوس لیفت ، جراحی های پیشرفته ایمپلنت و استخوان، جراحی های پیشرفته دندان عقل با استفاده از امواج اولتراسونیک کاربرد دارد . موفقیت و اطمینان جراحی های استخوان با استفاده از این دستگاه به میزان چشمگیری افزایش می یابد.