بعد از ارتودنسی دندان چه بخوریم؟
۱۴۰۱-۱۱-۰۴منظور از پیوند استخوان چیست ؟
۱۴۰۱-۱۱-۰۴از جمله دلایل عفونت دندان در بارداری تغیرات هورمونی و افزایش سطح هورمون ها در بدن و افزایش جریان خون که باعث افزایش اسید می شود؛ حالت تهوع و استفراغ در ماه های اول بارداری و کاهش کلسیوم در بدن هستند
که موجب بروز پوسیدگی دندان ها، عفونت و تورم لثه، خونریزی لثه و ایجاد درد و در موارد شدید تر موجب شکننده شدن دندان ها میگردد. و نیاز به عصب کشی دندان در بارداری پدید میآید
بارداری، خطر وقوع برخی مشکلات مربوط به سلامت دندان را افزایش می دهد که ممکن است منجر به عوارض و خطراتی در دوران بارداری مانند زایمان زودرس شود. در دوران بارداری به معاینات منظم دندانپزشکی خود اهمیت ویژه ای دهید. به دندانپزشک خود حتما بگویید که باردار هستید، و البته لازم به ذکر است که اشعه ایکس برای عکس از دندان در دوران بارداری بی خطر است.
حفره ها که پوسیدگی دندان نیز نامیده می شوند، نواحی کوچیک و آسیب دیده ای در سطح دندان شما هستند. بارداری احتمال ابتلا به حفره دندانرا بیشتر می کند. شما ممکن است باکتری های ایجاد کننده حفره را در دوران بارداری و بعد از تولد به نوزاد خود منتقل کنید.
علت عفونت دندان در بارداری
تغییرات هورمونی
بدن مادران، در دوران بارداری به سرعت دستخوش تحولات و تغییرات اساسی می¬شود. تغییرات هورمونی، یکی از عمده¬ترین تغییرات جسمی دوران بارداری است.
این تغییر در میزان ترشح هورمون ها، در برخی موارد، موجب کاهش بزاق دهان می شود. کاهش ترشح بزاق در دهان، به معنی شستشوی کمتر دندان ها و شکل گیری راحت تر پلاک باکتریایی است.
همان طور که می دانید، پلاک باکتریایی، عامل اصلی پوسیدگی دندان و عفونت ناشی از آن است.
تهوع و استفراغ ناشی از بارداری
تهوع و استفراغ یکی از عوارض ناخواسته در هفته های اول بارداری است. هنگام استفراغ، مواد غذایی درون معده به همراه مقدار زیادی اسید وارد فضای دهان می شوند.
اگر پس از این وضعیت، دهان و دندان ها به خوبی آبکشی نشوند، اسید معده واردشده به دهان، مینای دندان ها را تضعیف کرده و زمینه را برای پوسیدگی و عفونت دندان مساعد می کند. اگر پس از استفراغ، قصد دارید مسواک بزنید، لازم است پس از آبکشی دندان ها مقداری صبر کنید تا اسید موجود در دهان، از بین برود.
ویار و مصرف مواد غذایی خاص
اگر مادر باردار به مصرف مواد غذایی با قند یا نشاسته بالا، تمایل داشته باشد، خطر ابتلا به پوسیدگی و عفونت دندان، افزایش می یابد.
آیا لازم است به دندانپزشک اطلاع دهم باردار هستم؟
بله! حتی اگر مشکوک به بارداری هستید، حتما جریان را با دندانپزشک در میان بگذارید.
ممکن است دندانپزشک برای سلامتی بیشتر مادر و جنین، برخی اعمال دندانپزشکی غیر ضروری را به بعد از زایمان موکول کند. همچنین دندانپزشک برای کنترل عفونت دندان در بارداری، داروهای متفاوتی را تجویز می کند.