دلیل خونریزی لثه هنگام نخ دندان
3/04/16مشکلات ایمپلنت دندان برای بیماران کلیوی :
کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت خشکی دهان را یکی از مشکلات شایع در بیماران کلیوی عنوان کرد که به دلیل محدودیت دریافت مایعات و عارضه جانبی برخی داروهای مورد استفاده ایجاد میشود.به گفته وی خشکی دهان میتواند زمینهساز التهاب غدد بزاقی، عفونت های قارچی، بیماری لثه و مشکلاتی در پروتزهای دندانی شود و باید حتما با دندانپزشک مشاوره شود.
سلامت دهان در بیماران کلیوی اهمیت ویژه ای دارد و در صورت عدم مراقبت مناسب ممکن است مشکلاتی ایجاد شود. مراقبت خوب از دندان برای همه مهم است، به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی. آنچه ممکن است یک عفونت جزئی برای یک فرد سالم باشد، می تواند برای فردی که بیماری کلیوی دارد مشکل بزرگی باشد.باکتریهای دهان در افراد مختلف متفاوت است، اما به نظر میرسد افراد مبتلا به بیماری کلیوی نسبت به جمعیت عادی، نرخ پریودنتیت بیشتری را تجربه میکنند. بیماری کلیوی یک عامل خطر برای بیماری لثه است، زیرا بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه CKD)، به ویژه آنهایی که در مرحله پایانی بیماری کلیوی ESRD تحت همودیالیز قرار میگیرند، میزان بالایی را نشان میدهند.
افراد مبتلا به مشکلات کلیوی (کلیه) ممکن است طعم بد در دهان و بوی بد دهان (هالیتوزیس) داشته باشند. این به این دلیل اتفاق می افتد که کلیه ها قادر به حذف اوره از خون نیستند. اوره تجزیه می شود و آمونیاک ایجاد می کند که بوی بدی دارد. تغییرات استخوانی نیز ممکن است رخ دهد زیرا بدن نمی تواند کلسیم را به درستی جذب کند. بنابراین، افراد مبتلا به بیماری کلیوی در معرض خطر از دست دادن استخوان فک خود هستند. دندان های آنها ممکن است لق شده و در نهایت بیفتند.
برای بیماران کلیوی دریافت ایمپلنت دندان یک فرایند چالش برانگیز است. در ادامه به دلایل حساس بودن این فرایند می پردازیم.بطور کلی، بیماران کلیوی به بیماری لثه مبتلا هستند که می تواند به ایمپلنت های دندانی نیز آسیب برساند، به همان شکلی که به دندان های طبیعی آسیب می رساند. بیماری لثه می تواند به تحلیل لثه و عدم استحکام کافی ایمپلنت های دندانی منجر شود.همچنین، بیماران کلیوی ممکن است به دلیل مشکلات در پردازش داروهایی که معمولاً در همراهی با جراحی ایمپلنت دندان به آنها تجویز می شود، از جمله آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد التهابی، دچار مشکل شوند.
احتمال تحلیل استخوان فک در بیماران کلیوی بسیار بالا است و این امر می تواند جوش خوردن کامل پایه ایمپلنت به فک را مختل کند و شکست ایمپلنت در مراحل اولیه به دلیل کمبود یا عدم وجود استئواینتگراسیون رخ می دهد.ریسک بالای عفونت و خونریزی در بیماران کلیوی، جراحی کاشت ایمپلنت را حساس تر از قبل می سازد. عفونت پیراایمپلانتیت (ایجاد التهاب در بافت های نرم و سخت اطراف ایمپلنت) یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت بلندمدت ایمپلنت است.همچنین، داروهای ویژه ای که برای کنترل وضعیت بیماران کلیوی تجویز می شود، می تواند احتمال رد کامل ایمپلنت را افزایش دهد. علاوه بر این، سیستم ایمنی ضعیف بیماران کلیوی می تواند باعث واکنش های حساسیتی در برابر پایه ایمپلنت شود.
توصیههایی برای سلامت دهان و دندان :
- به افراد مبتلا به مشکلات کلیوی توصیه میشود حداقل 2بار در سال جهت معاینه دهان و دندان به دندانپزشک مراجعه کنند.
- از خمیر دندان حاوی فلوراید برای کمک به تقویت دندان ها در برابر ایجاد حفره استفاده کنید.
- بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنند و حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنند.
- وضعیت بیماری خود را به دندانپزشک اطلاع دهند و قرارهای ملاقات با دندانپزشک را برای روزهای غیردیالیز برنامهریزی کنند.
- در صورت نیاز و عفونت قبل از درمان دندانپزشکی آنتی بیوتیک مصرف کنید.
.
.
توصیه میشود که بیماران کلیوی با دریافت مشاوره صحیح از دندانپزشک و نفرولوژیست و رعایت همه جوانب احتیاطی مربوط به عوارض احتمالی، بتوانند ایمپلنت های دندانی را دریافت کنند. این امر نشان میدهد که حالا بیماران کلیوی نیز قادرند به دسترسی به این روش جدید در جایگزینی دندان های از دست رفته خود با استفاده از ایمپلنت ها نهایتاً دست یابند.
کلینیک دندان پزشکی فروردین با بکارگیری بهترین و مرغوبترین مواد دندانپزشکی سعی در ارتقاء کیفیت خدمات در جهت حفظ و بهبود سلامتی مراجعین محترم دارد . بر این اساس با افتخار و اطمینان کامل کلیه خدمات دندانپزشکی در غرب تهران را بصورت تضمینی و با گارانتی واقعی ارائه می کند .