چه روش هایی برای زیباتر شدن لبخندمون هست؟
99/06/18اولویت ها در طراحی لبخند رو بشناسید!
99/07/01جراحی ترمیمی دهان : هر چیزی که لازمه بدونید براتون آوردیم!
جراحی ترمیمی دهان یکی از جراحی هاییست که برای بازسازی بافت های دهان، فکین و صورت انجام میشه.
این جراحی برای پوست صورت، استخوان فک، ماهیچه های زبان، و بافت های نرم گونه، پلت، و سقف دهان انجام می گیرد.
این ها همه ساختارهای پیچیده ای هستند و برای عملکردهایی مثل حرف زدن، بلعیدن، خوردن و حتی داشتن حمایت خوب دندان ها لازمند.
حالا این ساختارهایی که اسیب دیدند، چطوری بازسازی می شوند؟
بازسازی این ساختارها هرکدام خیلی پیچیده اند و بستگی به تکنیک های مختلفی داره که قراره آیا بافت های خود بیمار و بافت های مصنوعی استفاده بشه.
گاهی اوقات هم باید یک جراحی بازسازی خیلی کوچیکی هم انجام بشه، مثلا ایمپلنت گذاشت، یا جراحی های خیلی بزرگ لازمه میشه مثل پیوند استخوان از ران بعد از برداشتن یک تومور بزرگ رو انجام داد.
چرا جراحی ترمیمی دهان یا فک یا صورت لازم میشه؟
معمولا این جراحی ها به دلایل بسیار نیاز میشه، از چیزهای ساده گرفته مثل عفونت دندان که منجر به از دست دادن استخوان فک میشه، و نیاز به پیوند استخوان که امادگی برای ایمپلنت نیاز داره.
برای اسیب های بیشتری مثل سرطان زبان و لب یا فک، که نیاز به برداشتن بخشی از دهان و فک می باشد، می توان این جراحی رو انجام داد.
اغلب این ها نیاز به ترمیم دارند، شامل جراحی فلپ، منظور بافتیست که از یک ناحیه بدن به جای دیگر بدن پیوند زده شده است.
این روش شامل تکنیک های میکروجراحی پیچیده می باشد.
اگر مفصل فک اسیب دیده باشه یا به خاطر تصادف، یا تومور یا آرتروز، سی تی اسکن با جزییات انجام میشه، به جهت ایجاد مجدد مفصل مصنوعی با استفاده از پرینت سه بعدی و طراحی کامپیوتری.
مفصل مصنوعی میتونه بعدا ایمپلنت بشه و عملکرد دوباره فک رو بهش برگردونه.
در واقع اینم یکی از آخرین تکنولوژی هاییه که در حوزه جراحی ترمیمی دهان و فک انجام میشه.
چه روش هایی برای جراحی ترمیمی دهان و فک هست؟
طیف گسترده ای از این روش ها هست، یک تکنیک خیلی ساده ش پیوند استخوانه که بخشی از فک رو برای ایمپلنت دندان دوباره بازسازی می کنند.
استخوان خود بیمار ممکنه استفاده بشه یا استخوان مصنوعی یا استخوان دمینرالیزه شده.
در مدل های بزرگتر جراحی، که شامل جراحی فلپ هست، بافت از جای دیگر بدن پیوند زده میشه.
حالا یا استخوان میتونه باشه، یا ماهیچه یا ترکیبی از این دوتا.
این بخش ها کاملا از یک قسمت بدن برداشته می شوند و با استفاده از میکرو جراحی آناستوموز می شوند تا منابع خونی به بافت ها برگردند.
ایمپلنت های مفصل فک یا استخوان ها گونه هم با استفاده از آخرین پیشرفت های تکنولوژی می توانند در اسکن و طراحی کامپیوتری ساخته شوند.
مدت زمان ریکاوریش چقدره؟
مرحله بعد از جراحی ترمیمی هم بستگی به حجم جراحی داره. در جراحی های ساده ای مثل پیوند استخوان، سینوس لیفت، یا ایمپلنت دندان تقریبا یک روز کلا زمان میبره کارشون و ریکاوریشون هم خیلی کمه.
اما جراحی هایی که باید بعدش یک روز در بیمارستان بستری بشید، یا حتی بیشتر، تقریبا بین 5 تا 15 روز طول می کشه تازه بعد از مرخصی، طول درمان داشته باشید.
بعدا بیماری که تحت چنین جراحی قرار گرفته باید پیش تراپیست زبان و گفتار درمانی، فیزیوتراپیست، و متخصص تغذیه بره که بهش کمک بشه چطور دوباره عملکرد های ساده زبان برگردن سرجاشون.